Hetta-Pallas, 4 päivän vaellusretki kansallispuistossa

Vaellamme tai hiihdämme riippuen sesongista Suomen vanhimmassa kansallispuistossa. Saavuttuamme Hettaan lounastamme ja tutustumme Tunturi-Lapin luontokeskuksessa alueen arktiseen luontoon ja eläimistöön. Tarkistamme varusteet, jonka jälkeen ylitämme Ounasjärven veneellä. Suuntaamme ensimmäisenä päivänä kohti Pyhäkeroa sekä Sioskurua, jossa vietämme ensimmäisen yön. Vaellusreitti jatkuu kahdeksan huippuiselta Ounakselta 16 huippuiselle Pallakselle. Saavumme Pahakurun kautta Hannukuruun, jossa yövymme. Seuraavana päivänä valloitamme Lumikeron ja vietämme viimeisen yön Nammalakurussa. Viimeisenä vaelluspäivänä huiputamme alueen korkeimman tunturin, Taivaskeron (809m), jossa sytytettiin keskiyön auringosta Helsingin olympialaisten symbolinen olympiatuli. Vaelluksen jälkeen rentoudumme Levi Hotel Span kylpylässä sekä päivällisellä Levikeskuksessa. Kesto: 4 päivää, 3 yötä. Retken pituus 55km.

Vaellus UKK-puistossa

Urho Kekkosen kansallispuisto on kappale kauneinta Suomea. Tuhannet vaeltajat ovat löytäneet tiensä UKK-puistoon ja palanneet sinne uudestaan ja uudestaan. Hyvä kämppäverkosto takaa, että saamme varusteet kuiviksi märkänäkin kesänä. Reitin voimme valita niin, että kuljemme kohti Kiilopäätä erämaan halki omia reittejämme ja omalla porukalla, tai niin, että kuljemme lähempänä Saariselän keskuspaikkoja, jolloin on enemmän väkeä vaeltamassa samoissa maisemissa. Reittivaihtoehtoja on kaksi: Rajajooseppi–Luiro–Kiilopää tai Kiilopää–Luiro–Kiilopää. Kesto5 vuorokautta.

Melontavaellus Inarinjärvellä

Inarinjärvi on Lapin suurin järvi, jolla on mahdollisuus vaeltaa meloen jopa useita viikkoja upeissa maisemissa. Sadat saaret antavat melojalle suojaa, jos tuuli yltyy. Saarissa voi myös majoittua teltoissa tai autiotuvissa. Inarinjärvi on kuuluisa kalajärvi, josta vaeltaja voi kalastaa kunnon saaliita.
Matka alkaa Inarin Siidasta, jossa opas on vastassa. Ruokailemme ja vaihdamme vaellusvaatteet ja tarkistamme varusteet. Opas neuvoo melonnan alkeet. Sitten suuntaamme kanootit kohti seikkailuja.
Päivämatkat ovat 15–30 kilometriä säästä ja porukan kunnosta riippuen. Nukumme teltoissa ja teemme maittavat ateriat retkikeittimillä. Vaellus päättyy Inariin, jossa ruokailemme, peseydymme ja majoitumme viimeisen yön. Opas hoitaa vaeltajat lentokentälle, josta alkaa kotimatka.
Kanoottivaellus Inarilla sopii aloittelijoista kokeneisiin melojiin. Kanoottina on iso kanootti, johon sopii 6 henkilöä ja tavarat.

Leppoisa lappilainen triathloni

Lappilaisessa triathlonissa voit nauttia Lapin puhtaasta, rauhallisesta ja upeasta luonnosta kolmella eri tavalla. Teeman on yhdessä  tekeminen ja luonnosta nauttiminen. Tämä ei siis ole kilpailu, muuta kuin halutessasi kilpailla itseäsi vastaan.
Lähdemme liikkeelle Hetasta, josta patikoimme Hannukurun varaustuvalle. Vaellus Suomen vanhimmassa kansallispuistossa on elämys ja kokemus maisemien muodossa. Tunturien ylitykset ja metsäiset maisemat rauhoittavat mielen ja antavat keholle sopivaa haastetta. Hannukurussa on mahdollisuus saunomiseen ja uintiin. Seuraavana päivänä vaellamme Hannukurusta tunturien kautta Hotelli Vuontispirtille. Saunomisen ja ruokailun jälkeen tutustumme melonnan ihmeelliseen maailmaan Vuontisjärvellä. Yöpymisen jälkeen matka jatkuu melomalla Ounasjoelle kohti Tepastoa. Matkalla on suvantoja ja pieniä koskia, jotka antavat melontaan kivaa jännitystä. Tepastosta melonta jatkuu Leville, jossa yöpyminen, peseytyminen ja ruokailu. Levillä vaihdamme kulkuneuvon pyöriin ja pyöräilemme seuraavaan yöpymispaikkaan, pyöräilymatka on noin 90 kilometriä. Viimeinen etappi on Lohinivasta Rovaniemelle, jossa syömisen ja peseytymisen jälkeen on haikeiden jäähyväisten aika.

Hiihtovaelleus Haltille

Kokoonnumme Kilpisjärvellä, jossa nautimme maukkaan aterian ennen vaellukselle lähtöä.
Lähdemme Kilpisjärveltä hiihtäen kohti Yläperän suurtuntureita. Reittimme kulkee varaustupien kautta Haltin kämpälle, josta nousemme Haltin huipulle 1 328 metriin. Päivittäiset hiihtomatkat ovat 8–17 kilometriä. Kuljemme sääolosuhteiden mukaisesti pääsääntöisesti merkittyjä reittejä pitkin. Illalla on mahdollisuus tehdä retkiä läheisille tuntureille tai muuten kiinnostaville paikoille, esimerkiksi Kekkosen kämpälle. Vaellukselle lähteviltä edellytetään normaalia kuntoa.

Nautiskelijan potkukelkkavaellus Haltille

Kokoonnumme Kilpisjärvellä, jossa jokainen saa oman vaelluspotkurin. Maukkaan aterian jälkeen lähdemme seikkailuun kohti Haltimuoria. Vaelluksen teemme varaustupien kautta Haltin kämpälle. Haltille voi kiivetä potkukelkalla tai lumikengillä. Iltaisin teemme läheisille tuntureille lumikenkäretkiä. Illat kuluvat seurustellessa vaelluskumppaneiden kanssa. Päivämatkat ovat 8–17 kilometriä. Vaellus vaatii normaalikuntoa. Kesto: 6 vuorokautta