Lehdistötiedote 15.12.2020

Jos rakastat niin suojelet!

Lapin Luontoelämys sai tänään Green Activities sertifikaatin. Green Activities-ohjelma on luontoyrittäjien tarpeisiin räätälöity ympäristöohjelma.
Lapin Luontoelämys kantaa vastuuta maailman puhtaimmasta ilmasta, maaperästä ja vedestä. Haluamme suojella arktista luontoa, joka jättää ihmiseen ikuisen jäljen – ja johon ihminen voi jättää ikuisen jäljen. Kannamme vastuuta lappilaisesta kulttuurista ja elämäntavasta. Kunnioitamme luonnon eläimiä. Toimimme kestävän matkailun periaatteiden mukaisesti. Huomioimme niin paikallisen väestön kuin matkailijan tarpeet. Valitsemme paikallisia yhteistyökumppaneita ja toimittajia tukien Kittilän alueen taloutta.
Arvostamme arktisen luonnon monimuotoisuutta ja olemme Pallas-Yllästunturin kansallispuiston yhteistyökumppani. Hyödynnämme retkillämme valmiita reittejä, jotta kansallispuiston herkkä luonto ei kuormitu. Ohjeistamme matkailijoita toimimaan luonnossa vastuullisesti ja kunnioittamaan jokamiehen oikeuksia. Viestimme matkailijoille; välitämme luonnosta välitäthän sinäkin!
Olemme paikallinen yritys, joka palvelee aidolla lappilaisella vieraanvaraisuudella, tunnemme paikallisen kulttuurin ja hyödynnämme sitä toiminnassamme ja tuotteissamme. Osallistumme aktiivisesti alueemme kestävän kehityksen polkuun ja olemme aktiivinen toimija eri sidosryhmien kanssa.
Turvallisuus on kaiken toimintamme ydin. Asiakas voi nauttia arktisesta luonnosta ja me huolehdimme turvallisuudesta. Olemme ajan hengessä mukana ja jopa yhden askeleen edellä.  Käytämme ammattitaitoisia luonto-oppaita ja  päivitämme henkilöstön oppimistarpeet vuosittain.
Emme halua kuormittaa luontoa. Käytämme retkillä kierrätysmateriaalista valmistettuja Kupilka astioita ja vältämme kertakäyttöastioita. Kierrätämme jätteet ja oheistamme matkailijoita tuomaan omat jätteensä mukanaan luonnosta ja kierrättämään ne.

Lapin Luontoelämys – omistajanvaihdos 1.7.2020

Polar Star Travelin yrittäjät Heidi ja Juha Jokela ottavat vetovastuun Lapin Luontoelämyksestä 1.7.2020 alkaen. Vahvasti kasvanut yritystoiminta suuntautuu kaupan myötä yhä enemmän luontoelämyksiin Lapin upeassa arktisessa luonnossa. Lapin Luontoelämyksen siirtyminen Polar Star Travelille on osa Polar Star Travelin kehittämään ”Polar Star Nature” brändiä, jonka tarkoituksena on tuottaa luontoelämyksiä turvallisesti ja paikallista kulttuuria, elintapoja ja herkkää arktista luontoa kunnioittaen. Raija ” Raiski” Palosaarta ja Heidi Jokelaa yhdistää rakkaus arktiseen Lappiin ja halu tarjota matkailijoille aitoja ja unohtumattomia elämyksiä. ”Raiski ” Palosaari tulee olemaan siirtymävaiheessa mukana yritystoiminnassa kouluttamassa oppaita, konsultoimassa ja kehittämässä uusia tuotteita. ”Raiskin” tarinoita voi tulevaisuudessakin kuunnella erätulilla, sillä hän on lupautunut myös opastamaan tarpeen niin vaatiessa. Lapin Luontoelämyksen kotipaikkana säilyy yhä Kittilän Könkään perinteinen kylä, mistä lähtevät koskenlasku ja melonta ohjelmat. Myynti siirtyy Polar Star Travelin tiloihin Levin ydinkeskustaan Torikujalle. Torikuja 10 voi ostaa Lapin Luontoelämyksen retkiä, vuokrata Fatbikeja, kanootteja tai suplautoja. Immeljärven pohjoispäässä olevasta Saunabaarista voi myös vuokrata kanootteja tai suplautoja. Lapin Luontoelämyksen kesän-, syksyn -ja talven viikko-ohjelman pyörivät entiseen malliin. Kesän ja syksyn melontoihin, suplautailu opetukseen, fatbikeretkiin, patikointiin ja koskiseikkailuihin voi ilmoittautua Polar Star Travelin toimistolta, Lapin Luontoelämyksen tai Polar Star Travelin nettisivuilta tai Visit Levin myyntipisteestä Zero Pointilta.

Polar Star Travelin yrittäjät Heidi ja Juha Jokela ottavat vetovastuun Lapin Luontoelämyksestä 1.7.2020 alkaen ja päästävät Raija ”Raiski ” Palosaaren viettämään ansaittuja eläkepäiviä . ”Tätä yrityskauppaa on valmistelu jo kauan, mutta loppujen lopuksi kiire tuli, sillä Korona pandemia laittoi suunnitelmat uusiksi maaliskuussa. Kun pahimmasta kriisistä selvittiin aloin ymmärtämään, että maailma ja matkustaminen muuttui viruksen myötä ja nyt on aika kehittää luonnossa tapahtuvia elämyksiä, sillä nyt erityisesti ihmiset haluavat liikkua avarassa ja puhtaassa luonnossa. Uskon, että aitojen ja paikallisten luontoelämysten kysyntä tulee kasvamaan ” kertoo Heidi Jokela. Lapin Luontoelämys tulee olemaan osa Polar Star Travelin Nature brändiä ja sen toiminnan ytimenä on ”Raiskin” idea viedä matkailijoita hänelle rakkaaseen Lapin luontoon ja Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemiin. Perinteisen patikoinnin lisäksi Raiski on tuotteistanut mm. melonnan, koskiseikkailut, murtomaahiihdon, lumikenkäilyn , potkukelkkailun ja upean elämyksellisen Amazing Levi leikkimielisen kilpailun.

”Upeimmat muistot matkailijoille syntyvät monesti yksinkertaisista asioista, kuten hienosta tunturimaisemasta tai tarinoista nuotion ympärillä” sanoo Raiski. Ja niitä tarinoitahan lapinkulkija Raiskilta löytyy ja vaikka Raiskin tarkoituksena on hidastaa vauhtia, tulee hän olemaan Lapin Luontoelämyksen toiminnassa mukana konsultoimassa, tuotteistamassa ja kouluttamassa. Raiskin matka Lapin poluilla jatkuu ja hän on lupautunut opastamaankin tarpeen vaatiessa. Haltin keväistä vaellusta mettäsuksilla tai potkukelkoilla tai Inarijärven kesämelontaa hän ei jätä väliin mistään hinnasta. Alkusyksystä Lapin Luontoelämykselle tulee myyntiin aivan uudelle kohderyhmälle ideoituja seikkailuja.

” Levillä on ollut hienoa toimia yrittäjänä, täällä on yrittäjät ja yhteistyökumppanit ovat aina puhaltaneet yhteen hiileen visiona Levin kasvu ja asiakkaiden viihtyminen. Haluankin kiittää kaikkia tästä yhteisestä taipaleesta ” sanoo Raiski.

”Raiskia ja minua yhdistävät rakkaus ja kunnioitus Lapin karua arktista luontoa kohtaan. Me inspiroidumme asiakaskohtaamisista ja me haluamme saada matkailijatkin raskastumaan Lappiin. Tämä lapinhulluus on tarttuvaa ja molemmilla yrityksillä on vakioasiakkaita, jotka saapuvat Lappiin vuosi vuoden jälkeen. Olemme molemmat ”junantuomia” mutta tänne juurtuneita. Ystävystyimme Saanan reissulla jo 16 vuotta sitten. Ja yhdistäähän meitä sekin, että olemme molemmat kaksosten äitejä. Minulle on kunniatehtävä jatkaa Lapin Luontoelämyksen johtamista Raiskin viitoittamalla tiellä” kertoo Heidi Jokela.

Ympäristöpolitiikkamme

Kannamme vastuuta maailman puhtaimmasta ilmasta, maaperästä ja vedestä. Kannamme vastuuta arktisesta luonnosta, joka jättää ihmiseen ikuisen jäljen – ja johon ihminen voi jättää ikuisen jäljen. Kannamme vastuuta lappilaisesta kulttuurista ja elämäntavasta, joita elää vain kourallinen ihmisiä täällä napapiirin pohjoispuolella.

Olemme mukana toteuttamassa sekä kehittämässä kestävää matkailua yhdessä Levin toimijoitten ja Visit Finlandin kanssa. Tavoittelemme Green Activities sertifikaatia vuonna 2020 ja sitoudumme tähän ohjelmaan myös tulevaisuudessa.

  • Olemme Pallas-Yllästunturin kansallispuiston yhteistyökumppani ja hyödynnämme retkillämme valmiita reittejä, jotta kansallispuiston arktinen luonto ei kuormitu
  • Palvelemme aidolla lappilaisella vieraanvaraisuudella, tunnemme paikallisen kulttuurin ja hyödynnämme sitä toiminnassamme ja tuotteissamme.
  • Asiakas voi nauttia arktisesta luonnosta ja me huolehdimme turvallisuudesta. Olemme ajan hengessä mukana ja jopa yhden askeleen edellä.  Arvostamme uuden oppimista ja päivitämme henkilöstön oppimistarpeet vuosittain.
  • Käytämme retkillä kierrätysmateriaalista valmistettuja Kupilka astioita, vältämme kertakäyttöastioita.
  • Kierrätämme jätteet ja oheistamme matkailijoita tuomaan omat jätteensä mukanaan luonnosta ja kierrättämään ne

Uusia pyöräily-tuotteita kesästä 2022 alkaen

Lapin Luontoelämys kehittää uudenlaisia luonnossa tapahtuvia aktiviteetteja, jossa pyöräily toimii keihäänkärkenä. Tuotteistamme erityisesti maasto-, -gravel, sekä fatbike -tuotteita uudella tavalla vastataksemme kasvavaan kysyntään ja palvellaksemme asiakkaitamme korkealaatuisesti, ammattitaitoisesti, sekä laadukkaasti.

Lisäksi kehitämme Polar Star Nature brändistä kansainvälisen, luontokokemuksia tarjoavan korkeanlaadun tuoteperheen, jonka keulakuvana ovat vihreät arvot ja kestäväkehitys. 

Toimenpiteillä mahdollistetaan vahva kansainvälinen kasvu.

Projekti toteutetaan yhdessä Euroopan Unioinin ja Euroopan aluekehitysrahaston kanssa.