Lisää vaihotehtoja, pyynnöstä

Aloittelijan lumikenkäretki

Kun haluat oppia lumikengillä kävelyn tekniikan ja nautiskella lumikenkäretkestä, kannattaa lähteä oppaan kanssa Kätkätunturille.
Aloittelijan lumikenkäretki sopii myös vanhempien seurassa yli kuusivuotiaille lapsille, koska reittimme kulkee metsän siimeksessä ilman vaativia nousuja. Retken aikana pidämme sopivia taukoja ja nautimme ympäröivästä luonnosta oppaan kertoessa tarinoita.

Aloittelijan lumikenkäretki

Nautiskelijan lumikenkäretki

Kun haluat nauttia helposta lumikenkäretkestä, lähde mukaan Levitunturille.
Lähdemme liikkeelle gondolihissillä ja nousemme sillä Levin huipulle. Oppaan johdolla laitamme lumikengät jalkaan, ja opas kertoo lumikenkäilyn tekniikasta. Nousemme sään salliessa Levin huipulle 531 metriin ja nautimme upeista maisemista. Hiljalleen nautiskellen kuljemme Lammaskurun kodalle, jossa nautimme makkaranpaistosta ja kuumasta juomasta. Tauon jälkeen jatkamme matkaa kohti eturinnettä. Loppumatkasta saamme nauttia puuterilumen hauskuudesta.

Hullun hauska potkukelkkaretki

Oletko valmis vauhdikkaaseen seikkailuun potkukelkoilla?
Lähdemme liikkeelle Levin keskustatsta ja ajamme Utsuvaaran päälle. Sieltä lähdemme huristelemaan potkukelkoilla kohti Sammuntupaa. Matkalla on vauhtia ja vaarallisia tilanteita jokaisen omiksi tarpeiksi! Opas pitää huolen, ettei kenenkään pulssi pääse kohoamaan kuin seikkailun tuottamasta mielihyvästä. Sammuntuvalla saamme sitten nauttia porotilan vieraanvaraisuudesta munkkikahvien kera. Pihapiiristä löydämme poroja, joita voi kuvata.

Aloittelijan hiihtoretki

Kokoonnumme sovitussa paikassa ja sitten murtsikkasukset jalkaan ja ladulle!
Ensin totutellaan suksiin ja opetellaan perustekniikkaa, minkä jälkeen hiihdetään taitojen mukaan lyhyt lenkki ja nautitaan, kun taidot karttuu.

Revontuliretki kynttilöiden loisteessa

Kaamoksen hämyssä yötaivasta valaisevat pohjoisen mystiset revontulet.
Nautimme tällä retkellä väriloistosta ja luonnon hiljaisuudesta lumisessa maisemassa kaukana keinovaloista, kynttilöiden loisteessa. Jokainen saa kulkea lumikengillä yksin ja omaan tahtiinsa kynttiläpolkua mietiskellen elämän suuria tai pieniä kysymyksiä. Kodassa leimuavan tulen äärellä lämmittelemme ja nautimme kuumaa mehua.

Revontuliretki Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon

Aloitamme retkemme Levin keskustatsta, josta lähdemme ajamaan kohti Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa.
Kauniin luonnon keskellä sijaitsevaan kansallispuistoon saavuttuamme ihailemme upean luonnon lisäksi taivaalla räiskyviä revontulia sekä nautimme kodassa kuumaa mehua ja makkaraa.
Retken ajan kuulemme kiehtovia tarinoita revontulista sekä taianomaisesta Lapista oppaamme kertomina.

Arktinen pilkkiretki

Kun haluat nauttia Lapin hiljaisuudesta, puhtaasta luonnosta ja pilkkimisestä kalaisalla järvellä, valitse tämä safari. Lähdemme liikkeelle Levin keskustasta. Kuljemme autolla kohti aitoa lapinkylää, Rautuskylää, missä saamme pilkkivarusteet. Kävelemme lyhyen matkan Rautusjärvelle, ja aloitamme pilkkimisen. Nautimme hiljaisuudesta ja kireistä siimoista. Välillä istumme nuotiolla ja paistamme makkaraa sekä saaliskaloja. Opas kertoo Lapin ihmisen elämästä tarinoita. Kun olemme nauttineet tarpeeksi, palaamme takaisin Levikeskukseen.