Koskenlasku autonrenkaalla

Köngäskosken tyrskyinen rengasmatka on turvallinen, joten koskenlaskusta jää miellyttävä kokemus. Kaikki tapahtuu oppaan johdolla ja valvonnassa.
Paras ajankohta on kesäkuusta elokuun loppuun.
Kesto 2-3 tuntia. Mukana olisi hyvä olla uimapuku ja pyyhe.

Lasten kalaretki Immeljärvelle

Toivotamme kaikki 6-13 vuotiaat lapset mukaan kalastusretkelle Immeljärvelle. Oppaamme johdattaa lapset kalastuksen saloihin ja kaikki innokkaat kalastajat palkitaan lopuksi diplomilla.

Melontaretki Ounasjoella

Melonta on helppo tapa liikkua luonnossa ja tutustua erämaahan! Melonta on helppo tapa tutustua erämaahan. Ennen melomista tutustumme Könkään kylän Tonttulaan ja sen peräpohjolalaiseen arkkitehtuuriin. Ennen melonnan alkua tutustumme oppaan johdolla melonnan perusteisiin ja tekniikoihin. Ounasjoki on Suomen pisin vapaana virtaava suurjoki ja sen vesissä on mukavaa tutustua melonnan saloihin. Saavumme lopulta Hirvasniemeen hiekkarannalle nauttimaan eväistä ja juomista nuotion äärellä. Halukkaat saavat myös uida puhtaassa ja raikkaassa jokivedessä. Retki päättyy Hossaan.

Melontaretki Kapsajoen erämaassa

Yllätä ystäväsi ja vie heidät seikkailulle keskelle erämaata!
Melontaretki Kapsajoella on turvallinen, mutta silti haastava jokaiselle osallistujalle. Yllätä ystäväsi ja vie heidät seikkailulle keskelle erämaata! Melomisen aikana nähdään arktista luontoa ja kauniita jokimaisemia. Retken aikana pysähdymme rannalle nauttimaan eväistä nuotion äärellä. Retken aikana voi myös kalastaa ( luvanvaraista, eräluvat.fi vapaalupa/Kapsajoki ).

Melontaretki revontulien alla

Melominen on helppo tapa tutustua luontoon. Ennen melomista oppaamme tutustuttaa kaikki melonnan perusteisiin. Tämän revontuli-iltaretki tapahtuu Ounasjoella, jossa pääsemme yhdessä nauttimaan taivaan kauniista väriskaalasta ja luonnon hiljaisuudesta. Melontaretken aikana kuulemme tarinoita revontulista ja Lapin elämästä. Saavumme lopulta Hirvasniemeen hiekkarannalle nauttimaan eväistä ja juomista nuotion äärellä. Halukkaat saavat myös uida puhtaassa ja raikkaassa jokivedessä. Retki päättyy Hossaan.

Melontaa isolla kanootilla

Isossa kanootissa on turvallista meloa. Kanoottiin mahtuu 6-10 melojaa. Se on erittäin vakaa, eikä sitä saa kaatumaan edes isoissa koskissa. Melontaretkelle voi lähteä kaveri- tai työporukalla. Iso kanootti sopii hyvin myös näkö- tai liikuntaesteisille. Noin yhdeksän kilometriä pitkä melontareitti kulkee Könkäältä Sirkkaan Ounasjokea pitkin. Reitin varrella on kaksi nivaa, mutta ei koskia. Matkalla pysähdymme nauttimaan makkaranpaistosta ja nokipannukahvista. Hirvasniemessä on myös uintimahdollisuus. Melonta isossa kanootissa on parasta yhteistoimintaa, jossa kukaan ei rasitu liikaa.

Suplautailua Immeljärvellä

Jos haluat viettää nautinnollista päivää järvellä, lähde meidän kanssamme Immeljärvelle! Oppaamme opettaa turvallisesti suplautailun tekniikkaa, joten pääset nauttimaan suppailusta vaikket olisikaan koskaan aikaisemmin sitä kokeillut.

Keskiyön suplauta-retki Ounasjoella

Nautimme Suplautailusta keskiyön auringon paisteessa. Toiveenamme on, että joen pinta olisi tyyni ja saisimme nauttia leppoisasta menosta suplaudalla. Opettelemme turvallisesti tekniikkaa ja sitten teemme joella retken. Nuotiolla nautimme iltapalan.

Fatbike-retki

Unelmoitko pyöräilyretkestä pois Levin keskustasta? Oppaan kuljetuksella suuntaamme Levikeskuksesta kauniisiin metsämaisemiin, hyppäämme pyörän satulaan ja retki metsämaisemissa voi alkaa.

Retki Olympiatunturille

Nauti tunturimaisemista Lapin ruskassa. Tämä retki vie sinut nauttimaan mahtavia maisemia samalle tunturille mistä lähti Olympiatuli vuonna 1952.Maailman onnellisimmalle kansalle on luotu mahdollisuudet ensiluokkaiseen ulkoiluun ja virkistymiseen. Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa pääset hengittämään planeettamme asutun alueen puhtainta ilmaa. Valloita Olympiatunturin maisemat kanssamme ja tule nauttimaan tarjoiluista nuotion äärellä. Kesto 4 tuntia.

Kätkätunturin patikkaretki

Patikkaretkellä pääset tutustumaan tunturiin; näkemään maiseman kauneuden, kokemaan hiljaisuuden sekä hengittämään puhdasta ilmaa! Huiputamme Kätkän samalla kuunnellen oppaan tarinoita Lapista. Huipulla pidämme ansaitun evästauon ja levänneinä palaamme takaisin Levin keskustaan.

Nautiskelijan patikkaretki Leville

Nousemme Gondoli hissillä Levi tunturin huipulle, jossa pääsemme ihailemaan syksyn värejä ja tunturimaisemaa pienen vaelluksemme yhteydessä. Matkamme johdattaa Levin kuvan kauniille maisemille. Vaelluksen kruunaa retkieväät nuotion ympärillä. Elokuussa ja syyskuun alussa on mahdollisuus poimia luonnon tuoreita antimia.

Tuntureiden huiputusta patikoiden

Satumaisen Lapin kesän kanssa pääset kosketuksiin parhaiten patikoimalla tunturissa. Patikkaretkillä pääset tutustumaan perheesi kanssa tunturiin oppaan kertoessa tarinoita Lapin kulttuurista, luonnosta sekä ihmisistä. Lapin luontoelämys järjestää patikkaretkiä seitsemälle eri tunturille, joten perheellä on mahdollisuus valita mieluisin lappilainen tunturiseikkailu.
Tunturit: Levi, Kätkä, Aakenus, Kumpu, Särki, Keimiö, Pallas